FOLIA ALUMINIOWA DO GOTOWANIA, GRILLOWANIA, PIECZENIA – JEST NIEBEZPIECZNA. Potwierdzają to badania. Sprawdź to
Folia aluminiowa jest powszechnie stosowana w wielu gospodarstwach domowych do gotowania i pakowania żywności.
Jednak badania przeprowadzone niedawno wykryły, że folia aluminiowa nie jest tak bezpieczna jak dotychczas sądzono.
Aluminium jest neurotoksyczne:
– ma negatywny wpływ na funkcjonowanie mózgu,
– a nawet może spowodować CHOROBĘ ALZHEIMERA.
Eksperci ostrzegają, że używanie folii aluminiowej często powoduje:
– utratę koordynacji,
– utratę pamięci,
– utratę równowagi
– i ogólny spadek psychiczny.
Trzeba mieć świadomość, że wszystkie te efekty są długotrwałe.
Większość ludzi nie zdaje sobie sprawy, że po wystawieniu na działanie wysokich temperatur, folia aluminiowa uwalnia części związków do żywności, przez co:
– Gotowanie czy pieczenie (wysoka temperatura) w folii aluminiowej wpływa negatywnie na kości, ponieważ aluminium gromadzi się w ich wnętrzu, prowadząc do uszkodzenia kości.
– Stwierdzono również, że aluminium ma negatywny wpływ na drogi oddechowe i powoduje włóknienie płuc w przypadku wdychania lub jeśli folia aluminiowa używana jest do grillowania żywności.
LEKARZE OSTRZEGAJĄ: JEŚLI UŻYWASZ FOLII ALUMINIOWEJ, PRZESTAŃ NATYCHMIAST, GDYŻ GROZI TO ŚMIERTELNYMI KONSEKWENCJAMI
– Dr E. Zubaidy, który jest badaczem inżynierii chemicznej na Uniwersytecie Amerykańskim w Sharjah i badał wpływ aluminium na gotowanie.
Doszedł do odkrycia, że:
- dania gotowane w folii aluminiowej zawierają do 400 mg tego śmiertelnego metalu.
Żeby było jasne, jak niebezpieczne to jest, niech będą zalecenia Światowej Organizacji Zdrowia.
Otóż Światowa Organizacja Zdrowia zaleca:
- aby dzienne spożycie związków aluminium nie przekraczało 60 mg dziennie.
Według dr E. Zubaidy folia aluminiowa:
– folia aluminiowa nie powinna być wykorzystywana do:
- grillowania ani
- gotowania w ogóle,
- a na pewno nie do gotowania warzyw, takich jak pomidory,
- dań z dodatkiem soku z owoców cytrusowych lub przypraw.
– Ponadto zauważył, że:
- największe niebezpieczeństwo występuje wraz ze wzrostem temperatury gotowania.
Jeśli używasz folii aluminiowej do gotowania, pieczenia czy grillowania, igrasz ze swoim zdrowiem.
Już wiesz
I masz wybór.
Zobacz wyniki badań.
NIEBEZPIECZNA FOLIA ALUMINIOWA DO GOTOWANIA GRILLOWANIA PIECZENIA.
Naukowcy ostrzegają, a badania to potwierdzają.
#zdrowie #jedzenie #foliaaluminiowa #aluminium #pieczenie #gotowanie #grill #grillowanie #naturalnesposoby #porady #zdrowotne
http://naturalnesposoby.pl/folia-aluminiowa-do-gotowania-grillowania-pieczenia-niebezpieczna/…