Niewiarygodnie prosty domowy sposób, jak kontrolować poziom cukru. I dlaczego to działa …
Posiłki, które spożywasz, mogą podnosić poziom cukru we krwi, szczególnie w przypadku osób z opornością na insulinę lub cukrzycą typu 2.
Jeśli chcesz nauczyć się kontrolować i utrzymywać poziom cukru we krwi w zakresie normy, nie jest to łatwe zadanie. Czasami może upłynąć kilka miesięcy, jeśli jesteś nowo zdiagnozowanym pacjentem, aby dowiedzieć się jakiego rodzaju jedzenia powinieneś unikać i co jeść.
Ktoś z cukrzycą typu 2 w okresie tym doświadcza zwykle wysokiego poziomu cukru we krwi, co jest szkodliwe dla jego ogólnego stanu zdrowia.
Podwyższony poziom cukru we krwi przez długi czas może zwiększyć ryzyko udaru i chorób serca, problemów ze wzrokiem, chorób nerek i problemów z nerwami.
Jak kontrolować poziom cukru we krwi:
Norma poziomu cukru we krwi u większości zdrowych osób wynosi:
– 72 do 108 mg/dl – na czczo
– do 140 mg/dl – 2 godziny po jedzeniu
U osób cierpiących na insulinooporność poziom cukru we krwi pozostaje wysoki długo po posiłkach.
Na szczęście można spożywać wiele pokarmów, które mogą pomóc kontrolować poziom cukru we krwi w naturalny sposób, ponieważ stosowanie kosztownych leków na cukrzycę w długim okresie może mieć negatywne skutki uboczne dla twojego zdrowia.
JEDNO JAJKO NA TWARDO TO WSZYSTKO CZEGO POTRZEBA ABY KONTROLOWAĆ POZIOM CUKRU WE KRWI.
Oto potężny lek złożony z trzech prostych składników, które zapobiegają wzrostowi poziomu cukru we krwi.
PRZEPIS – potrzebne składniki:
– ocet jabłkowy,
– woda
– 1 jajko na twardo
1) Jajko ugotuj po południu lub wieczorem i obierz
2) Przebij jajko 2-3 razy za pomocą wykałaczki lub widelca i włóż takie jajko do słoika
3) Zalej taką ilością octu, aby całkowicie je pokryć
4) Zamknij słoik i pozostaw go przez noc w lodówce.
Jak używać:
– Wypij szklankę ciepłej wody i zjedz to jajko następnego dnia rano.
– Powtarzaj to codziennie a wkrótce zauważysz poprawę poziomu cukru we krwi.
DLACZEGO TO DZIAŁA
– Jajko na twardo jest bogate w białko, więc jest doskonałą przekąską lub śniadaniem, jeśli masz cukrzycę. Białko utrzymuje organizm pełnym, nie wpływając na poziom cukru we krwi.
Białko spowalnia trawienie, a także spowalnia wchłanianie glukozy, co ma wielkie znaczenie dla osób cierpiących na cukrzycę.
– Ocet jabłkowy zwiększa wrażliwość na insulinę i zmniejsza skoki cukru we krwi, co jest szczególnie widoczne po zjedzeniu skrobiowego jedzenia.
Badanie osób z cukrzycą typu 2, wykazało znaczące i pozytywne wyniki, gdy przekąska ta została podana przed posiłkiem pełnym glukozy.
Ponieważ Twoje zdrowie zależy od Ciebie samego, spokojnie możesz wypróbować ten przepis.
Wraz ze skutecznością metody, dodatkowo jest ona tania w porównaniu zwykłych leków przeciwcukrzycowych i znacznie lepsza dla ciebie w dłuższej perspektywie.
źródło: longevitybox.com/all-it-takes-is-one-boiled-egg-to-control-sugar-levels-in-the-blood, materiał własny, internet