ZAKWASZENIE ORGANIZMU OBJAWY, PRZYCZYNY, DIETA ALKALICZNA. Dlaczego zakwaszenie jest groźne. Jak zbadać czy organizm jest zakwaszony. PRZEPISY i PROSTY SPOSÓB NA PRZYWRÓCENIE RÓWNOWAGI ORGANIZMU.
– Pewne objawy zakwaszenia organizmu wystąpią wcześniej, zanim pojawią się poważne choroby.
Gdy ciało jest kwaśne, tworzy się środowisko dla wirusów i bakterii.
Efektem jest osłabiony system odpornościowy, częste choroby i zakażenia.
Idealnie jest, gdy ciało jest lekko zasadowe.
ZAKWASZENIE organizmu powoduje ryzyko wielu chorób takich jak:
– osteoporoza,
– cukrzyca,
– nadciśnienie,
– zapalenie stawów,
– kamienie nerkowe,
– rak tarczycy.
ZAKWASZENIE ORGANIZMU. CO TO OZNACZA, czym grozi i jak to naprawić
Czy wiesz, że badania guzów nowotworowych wykazują, że ich pH jest zawsze kwaśne. Jeśli ciało jest zakwaszone, rośnie ryzyko chorób a nawet raka. PROSTY SPOSÓB NA PRZYWRÓCENIE RÓWNOWAGI ORGANIZMU
Eksperci medyczni zauważyli, że raka nie odnotowano u osób, których organizm był lekko zasadowy (alkaliczny).
Co najdziwniejsze ale badania wykazują, że wartość pH guzów nowotworowych jest zawsze kwaśne .
Zobacz co na ten temat mówi Lekarz od raka, który z raka wyleczył ponad 35 tys chorych >>>
Jaki poziom pH?
Najszybszym sposobem, żeby dowiedzieć się czy organizm nie jest zbyt kwaśny to zrobienie badań krwi lub moczu.
Test powinien dać wynik poziomu pH płynów ustrojowych w organizmie.
Można też samemu zrobić test śliny i wykorzystać do tego kupiony w aptece papierek lakmusowy, który zmieni kolor i pokaże czy organizm jest zakwaszony czy nie.
Optymalny poziom pH płynów ustrojowych:
Ślina pH = 7,0-7,5
Krew pH = 7,35-7,45
Mocz pH = 4.6-8.0
Jeśli poziom pH jest niższy, wtedy ciało jest kwaśne, a to może mieć poważne konsekwencje dla zdrowia.
Im wyższe pH tym bardziej alkaliczny (zasadowy) jest organizm i tym lepiej dla zdrowia.
Większość ludzi nie zdaje sobie sprawy z niebezpieczeństwa nadmiernej kwasowości i w efekcie rzadko sprawdzają poziom pH.
Idealnie jest, gdy ciało jest lekko zasadowe.
A tymczasem gdy organizm jest zbyt kwaśny pojawiają się następujące OBJAWY ZAKWASZENIA ORGANIZMU:
– Przybranie na wadze
nadmierna kwasowość ciała będzie stymulować wzrost produkcji insuliny, która będzie prowadzić do gromadzenia się tłuszczu.
– Zaburzony metabolizm i brak możliwości schudnięcia.
– Słabe, kruche kości i osteoporoza
gdy ciało staje się zbyt kwaśne rozpoczyna się proces usuwania wapnia z kości, gdyż organizm próbuje odzyskać równowagę.
– Problemy stomatologiczne
Według badań opublikowanych w International Journal of Chemical Engineering and Applications w 2015 roku, szkliwo zębów może stać się słabsze i bardziej podatne na uszkodzenia w wyniku wysokiej kwasowości.
– Bezsenność, depresja, szumy w uszach, zapadnięte oczy, migrenowe bóle głowy.
– Problemy skórne
Wysoki poziom kwasowości prowadzi do gromadzenia się toksyn a to z kolei powoduje uszkodzenia skóry.
Prowadzi to także do zmniejszenia przepływu krwi czyniąc skórę niezdolną do eliminacji toksyn poprzez pocenie się.
W związku z tym u takiej osoby może wystąpić wysypka, egzema, trądzik i różne alergie.
– Katar i śluz w nosie
Śluz służy eliminacji toksyn przez nos.
Gdy organizm jest kwaśny, śluz pozostaje uwięziony wewnątrz ciała (co grozi problemami z oddychaniem, kaszlem, problemami z zatokami, bólem w klatce piersiowej).
– Ból w stawach i mięśniach
Wysoki poziom kwasowości w organizmie powoduje, że w mięśniach zaczyna brakować tlenu, co prowadzi do bólu.
Może także wystąpić zmęczenie, wyraźny znak podwyższonej kwasowości ciała.
– Nienormalnie niskie ciśnienie
– kwaśne i silne pocenie się
– Owrzodzenia jamy ustnej i guzki na języku
– Rak
badania wykazują, że wartość pH guzów nowotworowych jest zawsze kwaśne ale dieta bogata w składniki alkaliczne, podnoszące pH zapobiega rozwojowi raka i mutacji komórek
DIETA ALKALICZNA, czyli CO JEŚĆ i JAK SZYBKO ZMNIEJSZYĆ ZAKWASZENIE organizmu
Twoje ciało powinno być i będzie alkaliczne ale wtedy:
– zacznij dzień od szklanki z ciepłą wodą z sokiem z cytryny – cytryna ma kwaśny smak, ale alkalizuje ciało i może być najlepszym rozwiązaniem dla utrzymania środowiska zasadowego.
– Pij herbatę zieloną, yerba mate, żeńszeń,
– bądź nawodniony – pij dużo wody, aby zapobiec odwodnieniu.
Woda pobudza trawienie, przyspiesza przemianę materii i zapobiega chorobom.
– jedz warzywa, zwłaszcza zielone warzywa liściaste (pij zielone koktajle)
kapusta włoska, szpinak, brokuły, rukola, zielona papryka, boćwina, ogórek, fasola, cukinia, dynia, kabaczki, sałata, karczochy, zielone szparagi i seler ale i marchew, cebula, rzodkiewki, słodkie ziemniaki, awokado, kalafior, bakłażan, grzyby, tofu- ta żywność rozwiązuje problemy kwasowości natychmiast.
Najwięcej korzyści uzyskasz robiąc sobie soki z tych warzyw.
Jedz i pij soki z surowych warzyw i owoców, gdyż one SZYBKO ALKALIZUJĄ ORGANIZM !!!
– jedz owoce, wyciskaj z nich soki
jabłka, banany, daktyle, pomarańcze, cytryny, limonki, grejpfruty, arbuz, jagody, maliny, jeżyny, ananas, rodzynki, wiśnie, brzoskwinie,
– wapń i magnez
zwiększenie spożycia wapnia i magnezu będzie utrzymywać mocne kości i korzystnie działać na mięśnie, zęby, serce, układ nerwowy.
Najlepszym źródłem wapnia są ciemne, zielone liściaste warzywa, owoce morza (łosoś i makrela), suszone owoce,
– jedz zdrową żywność bez GMO i żywność z jak najmniejszą ilością pestycydów, owoce morza,
– używaj przypraw takich jak:
cynamon, bazylia, oregano, czosnek, rzeżucha, mniszek lekarski, imbir, kurkuma, curry, kminek, trawa cytrynowa.
CZEGO UNIKAĆ, czyli czego nie jeść, żeby nie zakwaszać organizmu
Nie należy spożywać ani pić takiego jedzenia i napojów jak:
białe pieczywo, ser żółty, czerwone mięso takie jak wołowina, zboża, pszenica, ryż, biała mąka, makaron, ziemniaki, mleko, nabiał, wieprzowina, sól w nadmiernych ilościach, słodziki, cukier, alkohol, kofeina, kawa, napoje bezalkoholowe, przetworzona żywność typu fastfood, hotdogi, bekon, przetwory mięsne oraz przetworzona żywność bogata w cukier, lody.
Inne czynniki, które zakwaszają organizm:
zaburzenia wątroby i nadnerczy, nadmierny wysiłek fizyczny, brak snu, stres, złość, strach, zaburzenia w gospodarce hormonalnej, zanieczyszczenia, toksyny, pestycydy, konserwanty, złe trawienia, zaburzenia pracy jelit i przerost candida.
Jeśli jesz wysoko kwasowe potrawy równoważ je zawsze dodatkami, czyli alkalizującymi warzywami i owocami.
To PRZYWRACA RÓWNOWAGĘ w organizmie !!!
Na koniec krótki wywiad z Lekarzem od raka dlaczego ważne jest aby nasze ciało było ALKALICZNE a nie zakwaszone.
ZAKWASZENIE organizmu i toksyny sprawiają, że pojawia się niedobór tlenu a potem powstają dogodne warunki dla rozwoju raka.
Zobacz koniecznie pierwszą część wywiadu z tym lekarzem, który wyleczył ponad 35000 chorych na raka.
Największe korzyści jakie otrzymamy gdy nasze ciało nie będzie zakwaszone to :
- zdrowie (bez ryzyka tych wszystkich poważnych chorób z rakiem włącznie) oraz
- młody wygląd i
- szczupła figura.
Myślę, że warto.
ZAKWASZENIE ORGANIZMU OBJAWY, PRZYCZYNY, DIETA ALKALICZNA. Dlaczego zakwaszenie jest groźne. Jak zbadać czy organizm jest zakwaszony. PRZEPISY i PROSTY SPOSÓB NA PRZYWRÓCENIE RÓWNOWAGI ORGANIZMU
http://naturalnesposoby.pl/zakwaszenie-organizmu-dieta-alkaliczna/ …
Czy wiesz, że badania guzów nowotworowych wykazują, że ich pH jest zawsze kwaśne. Jeśli ciało jest zakwaszone, rośnie ryzyko chorób a nawet raka.
DIETA ALKALICZNA PRZEPISY i ZAKWASZENIE ORGANIZMU – OBJAWY, PRZYCZYNY. Jak zbadać czy organizm jest zakwaszony. PRZEPISY i SPOSÓB NA PRZYWRÓCENIE RÓWNOWAGI
http://naturalnesposoby.pl/zakwaszenie-organizmu-dieta-alkaliczna/ …